4 způsoby, jak připravit kraba – recept

Hlavní jídlaMasoMořské plodyPředkrmyRaci a krabi
Grilovaný krab

Naučte se, jak snadno připravit kraba na čtyři různé způsoby. Od instantního hrnce po vaření v páře, pečení a grilování. Krabí maso rádi namáčíme do neuvěřitelné krabí omáčky.

Ingredience

  • 900 g krabích stehýnek
  • 1 šálek vody
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • 2 stroužky česneku, mleté nebo prolisované
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1/8 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup krabí omáčky

  1. Ve středně velkém hrnci rozpusťte 4 lžíce másla a přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky soli a 1/8 lžičky černého pepře.
  2. Míchejte 30 sekund, dokud se nerozvoní, a poté stáhněte z ohně.
  3. Odstavte z ohně a vymačkejte 1/2 lžíce citronové šťávy. Rozdělte do misek a podávejte.

Postup na kraba v instant potu

  1. Do hrnce Instant Pot přidejte 1 šálek vody. Přidejte 3-4 trsy čerstvých nebo mražených krabích stehen na jednu dávku, aby se jich tam vešlo více (rozmražená se vejdou snáze než mražená).
  2. Zavřete víko, nastavte odvzdušňovací ventil do polohy pro utěsnění a vařte 4 minuty na ruční vysoký tlak, poté přepněte odvzdušňovací ventil do polohy pro odvzdušnění a rychle uvolněte zbývající tlak.

Postup na kraba v páře

  1. Na dno velkého hrnce umístěte drátěný stojan nebo koš. Přidejte 1 šálek vody.
  2. Na stojan položte krabí stehna (tolik, kolik se jich do hrnce vejde). Přiveďte vodu k varu, přikryjte ji a vařte v páře, dokud nebude voňavá a horká (5-10 minut).
  3. Mražená krabí stehna se budou vařit déle, rozmražená krabí stehna se uvaří rychleji).

Postup na grilovaného kraba

  1. Z odolné hliníkové fólie vytvořte 4 kapsy s krabími stehny.
  2. Použijte dlouhý list alobalu s krabími stehýnky uprostřed, spojte oba konce k sobě a dvakrát je přeložte. Druhé dva konce dvakrát přeložte k sobě, aby se alobalový balíček uzavřel.
  3. Nepřidávejte vodu, protože se bude vařit v páře s přirozenou vlhkostí z krabích stehen.
  4. Grilujte na středním/vysokém žáru po dobu 15 minut, pokud jsou mražené, nebo 10 minut, pokud jsou rozmražené.
  5. Krabí stehýnka jsou hotová, když se po otevření alobalového balíčku objeví pára.

Postup na pečeného kraba

  1. Vytvořte stejné balení fólie se 4 krabími stehýnky. Položte je na pečicí plech a vložte na prostřední rošt trouby.
  2. Troubu předehřejte na 230 ˚C na 25 minut, pokud jsou krabí maso zmrazené, nebo na 15 minut, pokud jsou rozmražené. Krabí stehýnka jsou hotová, když se při otevření balíčku objeví pára.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang