avokadovy-sendvic-s-vejcem

Tento výborný avokádový sendvič s vejcem nejen skvěle vypadá, ale také báječně chutná. Navíc si ho připravíte opravdu snadno a rychle.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut

Ingredience

  • 4 plátky slaniny
  • 30 g másla pokojové teploty
  • 4 plátky pšeničného chleba, opečené
  • 112 g smetanového sýra
  • 1 lžička nasekané čerstvé petrželové natě
  • 1 lžička nasekané zelené cibule
  • 1/8 lžičky soli
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 2 velká vejce
  • 4 plátky rajčat
  • 1/2 avokáda, oloupaného, bez pecky, nakrájené na plátky

Postup

  1. Na malé pánvi opečte slaninu na středním plameni do křupava. Vyjměte ji z pánve a nechte okapat na papírových utěrkách. Z pánve slijte tuk a ponechte si 1 polévkovou lžíci.
  2. Každou stranu chleba potřete máslem. Čtyři plátky chleba položte máslem dolů na pánev na středním ohni. Chléb otočte a opečte z druhé strany. Přemístěte na servírovací talíře.
  3. V malé misce smíchejte smetanový sýr, petrželku a jarní cibulku. Přidejte sůl a pepř. Rozetřete na jednu stranu každého plátku toastu.
  4. Na stejné malé pánvi osmažte na středně nízkém ohni ve vyhrazeném tuku ze slaniny vejce. Rozklepněte žloutky a obraťte je. Každé vejce položte na dva plátky toastu. Pokryjte dvěma plátky slaniny, dvěma plátky rajčat a dvěma plátky avokáda.
  5. Náplň doplňte dalším kouskem toastu a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang