babovka-s-whiskey

I když nemáte rádi whiskey, vyzkoušejte tento recept. Všechno na tomto dortu je tak akorát – od chuti až po strukturu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 50 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut

Ingredience

  • 500 g žluté dortové směsi
  • 1 balení instantního vanilkového pudinku
  • 5 vajec
  • ½ šálku mléka
  • ½ šálku whiskey
  • ¾ šálku másla nakrájeného na kousky
  • 1 balení máslových lupínků
  • 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů °C. Vymažte a vysypte moukou formu.
  2. Ve velké míse smíchejte dortovou směs a pudinkovou směs. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj vejce, mléko, whiskey a máslo. Šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nespojí.
  3. Vyškrábejte mísu a šlehejte 4 minuty při střední rychlosti. Stranou si dejte po 1/4 šálku máslových lupínků a vlašských ořechů na povrch dortu. Do těsta vmíchejte zbývající máslové lupínky a vlašské ořechy.
  4. Nalijte těsto do připravené formy a posypte je vyhrazenými lupínky a ořechy.
  5. Nalijte těsto do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě 50 až 60 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá. Nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang