pexels-piotr-arnoldes-6025811

Sladké banány se prohřejí v máslové rumové omáčce a podávají se na vanilkové zmrzlině.

Ingredience

  • ¼ šálku másla
  • ⅔ šálku tmavého hnědého cukru
  • 3 a ½ lžíce rumu
  • 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 3 banány, oloupané a podélně a příčně rozkrojené
  • ¼ šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • 1 půllitr vanilkové zmrzliny

Postup

  1. Rozpusťte máslo ve velké hluboké pánvi na středním ohni. Vmíchejte hnědý cukr, rum, vanilku a skořici a přiveďte k mírnému varu.
  2. Do pánve vložte banány a vlašské ořechy. Vařte, dokud banány nezměknou, 1 až 2 minuty.
  3. Podávejte ihned na vanilkové zmrzlině.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang