Bezmasá jídla

Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.

Další kategorie

b10-1024x683-8612522

Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou

Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...

Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky

Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...

jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí...

Zapečené palačinky

Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...

Slané mrkvové lívance

Porce: pro dva Doba přípravy: 3 minuty Doba vaření: 5 minuty Ingredince pro 8-10...

Svěží bylinková květáková rýže

Dá se jíst zatepla a je ideálním parťákem v grilování. Skvěle se také květáková...

Celerové pyré

Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...

Zelená vaječná pánev neboli shakshuka

Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...

Bulgur s máslovou zeleninou

Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...

Cuketa po řecku se sýrem

Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...

Krémová vaječnice se sýrem

Vaječnice ve stylu francouzského fondue je skvělý tip na společné rodinné večeře....

retro_kaiserka-_se_smazenym_salamem_-1024x695-6843724

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou

Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...

Recept – koprová omáčka s houbami

Ingredience: 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub100 g máslasůl2 žloutky500 ml...

Dýňové noky s bylinkovou omáčkou

Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...

Francouzská celerová remuláda

V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...

Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou

Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...

Cizrnová omeleta s koriandrem

Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...

Pečená pikantní karotka

V týdnu jsem ale v obchodě narazila na překrásné malé karotky s natí a hned jsem měla...

Slovensko – typická slovenská jídla

Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....

Islandská kuchyně

První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...

korejská kuchyně

Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další

Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...

Palačinky plněné houbami

Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...

Lilek plněný žampióny a rýží

Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche je skvělý pokrm vhodný nejen jako hlavní jídlo, ale také jako například...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang