Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Jahodové knedlíky
Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí...
Zapečené palačinky
Těsto na 1 zapečenou palačinku: 3 vejce od šťastné slepičky - rozdělené na bílky a...
Slané mrkvové lívance
Porce: pro dva Doba přípravy: 3 minuty Doba vaření: 5 minuty Ingredince pro 8-10...
Svěží bylinková květáková rýže
Dá se jíst zatepla a je ideálním parťákem v grilování. Skvěle se také květáková...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Krémová vaječnice se sýrem
Vaječnice ve stylu francouzského fondue je skvělý tip na společné rodinné večeře....
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Recept – koprová omáčka s houbami
Ingredience: 300 g lišek (kuřátek) nebo jiných hub100 g máslasůl2 žloutky500 ml...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Cizrnová omeleta s koriandrem
Cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je velmi...
Pečená pikantní karotka
V týdnu jsem ale v obchodě narazila na překrásné malé karotky s natí a hned jsem měla...
Slovensko – typická slovenská jídla
Brynza, halušky, langoše, pagáče. Pokrmy, za kterými se jezdí k našim blízkým sousedům....
Islandská kuchyně
První setkání s islandskou kuchyní nebylo zrovna z těch nejchutnějších. Jednalo se sice o...
Korejská kuchyně a jídlo – recepty – bibimbap a další
Korejská kuchyně byla po staletí ovlivňována kuchyní čínskou a japonskou. Oproti čínské...
Palačinky plněné houbami
Palačinky plněné houbami jsou jedním z poměrně netradičních receptů, který není...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
Zeleninový quiche
Zeleninový quiche je skvělý pokrm vhodný nejen jako hlavní jídlo, ale také jako například...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang