Topinky s houbami podle Kerryan Dunlop
Nedávno se nám dostala do ruky úplně nová "Moje rodinná kuchařka" z produkce “Jamie...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Topinky s houbami podle Kerryan Dunlop
Nedávno se nám dostala do ruky úplně nová "Moje rodinná kuchařka" z produkce “Jamie...
Recept – sýrová pizza, čtyři druhy sýra
Ingredience: 600 g rajčat1 hermelín150 g tvrdého sýra200 g sýra mozzarella150 g nivy3...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
Sýrový koláč z polenty s cuketou a lanýžovým olejem
Slané koláče jsou tak vděčné jídlo, člověk je může připravit na milion různých...
Sýrové špízy
Sýrové špízky. Řecký sýr halloumi má vynikající chuť a při grilování se neroztéká,...
Hlívový guláš nejen pro chalupáře
Hlíva ústřičná a guláš? Dohromady je to úžasný pokrm pro širokou společnost. Dá se...
Ravioloni s parmazánem a schovaným žloutkem
Víkend je pro mě skvělá a vlastně taky jediná příležitost vymýšlet a zkoušet...
Pečené dobroty z tofu k Vánocům
Tofu je jedna z mála potravin, která se v receptech přizpůsobí chuti ostatních ingrediencí....
Dýňový kuskus se sýrem feta
Kuskus je oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních, nejen pro svoji vynikající chuť, ale...
Pečená hlíva
Hlíva ústřičná se zasazuje o posílení imunity a celkové kondice. Chrání také před...
Lasagne s rajčatovou omáčkou
Karlovarský víkend byl ve znamení půlmaratonu. Nabízí vždy skvělou příležitost...
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Nejlepší sezóna pro přípravu ovocných knedlíků je právě teď. Tvarohové těsto je...
Pečená dýně s cizrnou a tymiánem
Pečená zelenina je celkově jedno z nejoblíbenějších podzimních jídel, ale dýně...
Zeleninové kuličky s cizrnou
Falafel to sice není, ale neskromně musím říct, že kuličky jsou opravdu moc dobré. Jsou...
Cizrnový burger
Výborná bezmasá varianta burgerové placky, neboli karbanátku. Lze upravit i na veganskou...
Jahelno-bramborové knedlíky
Výborné knedlíky od Hanky Zemanové, což bývá jistota jednoduchého a spolehlivého receptu....
Pohankové karbanátky s dýní
Tyto pohankové karbanátky jsou výborné jak teplé jako hlavní jídlo s kaší, nebo s...
Pohankové karbanátky se salátem z červené řepy
Pohankové karbanátky Suroviny: 250 g pohanky lámanky1 vejce3 utřené stroužky...
Dýňovo-cizrnové placičky
Suroviny: 100 g quinoy300 g dýně nebo batátů400 g uvařené cizrny1 mrkev, nastrouhaná́...
Hrachové karbanátky – recept – luštěninové, vegetariánské i veganské
Karbanátky se dají vyrobit z jakékoliv luštěniny. Karbanátky se navíc velmi jednoduše a...
Cizrna na rajčatech
Tenhle pokrm patří mezi oblíbené i u dětí. Navíc je velmi rychlý na přípravu,...
Musaka s bulgurem
Musaka je lehce složitější na přípravu, ale výsledek za to úsilí stojí. Suroviny:...
Guláš s červenou řepou
Suroviny 250 g hnědých (barevných) fazolí1 cibule1 stroužek česneku1/2 menší syrové...
Červený fazolový guláš
Po vyzkoušení červeného fazolového guláše bude doma o dalším rodinném favoritu...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang