Bezmasá jídla

Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.

Další kategorie

Pečená podzimní zelenina

Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...

Míchané tofu

Míchané tofu je zaručená rychlovka - do dvaceti minut je oběd na stole. Tofu se dá koupit...

Lilkové závitky s pestem z oliv a sušených rajčat

Tento recept je skvělý vždy, ale především teď v létě si ho užívám dvojnásob....

Portobello burger se sýrem halloumi, batátové hranolky s rozmarýnem

Na portobello burger už jsem se chystala strašně dlouho a ani nevím, proč jsem tak dlouho...

Opečené škubánky s mákem a švestkovou omáčkou – recept, bezlepkový

Občas ale snad každý z nás dostane chuť na úplně obyčejnou českou klasiku, kterou nám...

Květákové placičky s koriandrem

Od té doby, co se stavuji rostlinnou stravou, stále hledám a zkouším nové postupy a...

Lasagne se špenátem bez mouky

Tyto lasagne jsou jídlo, které neobsahuje mouku, je snadné na trávení a navíc obsahuje...

Baba ganuš

Také se vám někdy stane, že si do nového receptu pořídíte poměrně drahou exotickou...

Pikantní fazole s rustikální bagetou

„A uspokojí i masožravce“ – píše se často u receptů bez masa. Není to však...

Slavnostní menu – recepty

Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...

Letní „cukeťáčci“ s lámankovým chlebem

Klasické bramboráky jako od babičky jsou nezaměnitelné. Uprostřed léta se ale všichni...

Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami

Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...

Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou

Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...

Pečené brambory plněné hráškovým hummusem

Někdy prostě není chuť na složité vyvařování, to určitě všichni známe. Právě pro...

Matcha kuličky obalované v karobu

Miluju kouzlo nepečeného raw cukroví. Poslední dobou se raw strava stává hitem a velice...

Rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou

Lehká, ale zároveň vydatná jídla by měla být základem zdravého a vyváženého...

Špagety se špenátovým pestem

S příchodem jara mnozí z nás automaticky odlehčují svůj jídelníček. Zařazujeme do...

Dušené curry batáty se zeleninou a špenátem

Kdo by nemiloval kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a...

Medvěd na cuketě

Slovo „giganty“ u cuket je klíčové – přerostlé plody opravdu nemají nijak...

Pečené brambory s kořenovou zeleninou

Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...

Letní závitky s tofu a hlívou ústřičnou

Občas hledám lehké nevařené alternativy hlavních jídel. Mezi naše nejoblíbenější...

Špenátové špaldoto s brynzou

Špalda je starý druh pšenice, který je pro naše zdraví mnohem příznivější než...

Krémové žampionové kroupoto

Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...

Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem

Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang