Pečená podzimní zelenina
Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...
Jídlo bez masa? Uvařit a připravit takové jídlo není nijak náročné ani zdlouhavé. Nejčastějšími a nejpoužívanějšími surovinami jsou těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů. K těstovinám se dá využít jakákoliv zelenina či různé druhy sýrů. Skvělou volbou jsou také sladké kaše, různé recepty z brambor, rizota či luštěniny.
Nejvyužívanějšími ingrediencemi v bezmasých pokrmech jsou hojně využívány houby a také mnoho bylinek a zeleniny. Například takové domácí fleky s houbami jsou skvělou volbou pro výtečný oběd.
Česká kuchyně, a nejen ta, skrývá nespočet receptů na bezmasá jídla, která jsou velmi oblíbená. Mezi nimi může být například i velmi oblíbený smažený sýr, bramborové placky nebo třeba i brambory s máslem, solí a tvarohem.
Pečená podzimní zelenina
Opravdu jednoduchý podzimní recept, který si zamiluje každá návštěva. Suroviny: 4...
Míchané tofu
Míchané tofu je zaručená rychlovka - do dvaceti minut je oběd na stole. Tofu se dá koupit...
Lilkové závitky s pestem z oliv a sušených rajčat
Tento recept je skvělý vždy, ale především teď v létě si ho užívám dvojnásob....
Portobello burger se sýrem halloumi, batátové hranolky s rozmarýnem
Na portobello burger už jsem se chystala strašně dlouho a ani nevím, proč jsem tak dlouho...
Opečené škubánky s mákem a švestkovou omáčkou – recept, bezlepkový
Občas ale snad každý z nás dostane chuť na úplně obyčejnou českou klasiku, kterou nám...
Květákové placičky s koriandrem
Od té doby, co se stavuji rostlinnou stravou, stále hledám a zkouším nové postupy a...
Lasagne se špenátem bez mouky
Tyto lasagne jsou jídlo, které neobsahuje mouku, je snadné na trávení a navíc obsahuje...
Baba ganuš
Také se vám někdy stane, že si do nového receptu pořídíte poměrně drahou exotickou...
Pikantní fazole s rustikální bagetou
„A uspokojí i masožravce“ – píše se často u receptů bez masa. Není to však...
Slavnostní menu – recepty
Každá společenská událost přináší kromě jiného i potřebu zajistit pro hosty dostatek...
Letní „cukeťáčci“ s lámankovým chlebem
Klasické bramboráky jako od babičky jsou nezaměnitelné. Uprostřed léta se ale všichni...
Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami
Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...
Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou
Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...
Pečené brambory plněné hráškovým hummusem
Někdy prostě není chuť na složité vyvařování, to určitě všichni známe. Právě pro...
Matcha kuličky obalované v karobu
Miluju kouzlo nepečeného raw cukroví. Poslední dobou se raw strava stává hitem a velice...
Rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou
Lehká, ale zároveň vydatná jídla by měla být základem zdravého a vyváženého...
Špagety se špenátovým pestem
S příchodem jara mnozí z nás automaticky odlehčují svůj jídelníček. Zařazujeme do...
Dušené curry batáty se zeleninou a špenátem
Kdo by nemiloval kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a...
Medvěd na cuketě
Slovo „giganty“ u cuket je klíčové – přerostlé plody opravdu nemají nijak...
Pečené brambory s kořenovou zeleninou
Pro naše tělo jsou nejlepší a nejpřínosnější lokální a sezónní suroviny. V zimě to s...
Letní závitky s tofu a hlívou ústřičnou
Občas hledám lehké nevařené alternativy hlavních jídel. Mezi naše nejoblíbenější...
Špenátové špaldoto s brynzou
Špalda je starý druh pšenice, který je pro naše zdraví mnohem příznivější než...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Domácí těstoviny s houbovým ragú, medvědím česnekem a zastřeným vejcem
Medvědí česnek je super, můžete ho přidávat do veškerého jídla. Je vhodný do...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang