bizoni-krevety

Tyto krevety Buffalo jsou nejlepší. Intenzitu pálivé omáčky si můžete upravit podle svého gusta. Podávejte s citronovými klínky a dresinkem z modrého sýra.

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžíce kreolského koření
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • 1 lžíce mletého kajenského pepře
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 455 g velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek a ocásků
  • 4 šálky oleje na smažení

Buffalo omáčka:

  • 170 g pálivé pepřové omáčky
  • 2 a ½ lžíce másla, rozpuštěné
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička mletého kajenského pepře

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte mouku, kreolské koření, česnekový prášek, kajenský pepř, cibulový prášek a černý pepř.
  2. Krevety opláchněte pod studenou vodou a vložte je do moučné směsi.
  3. Sáček uzavřete a protřepávejte, dokud se krevety dobře nepotáhnou moučnou směsí.
  4. Obalené krevety rozložte na plech a dejte je na 15 až 20 minut do chladničky.
  5. Moučnou směs v sáčku dejte stranou.
  6. V malé misce prošlehejte pálivou omáčku, máslo, česnek a kajenský pepř.
  7. Dejte stranou.
  8. Olej ve fritéze nebo ve velkém hrnci rozehřejte na 175 °C.
  9. Krevety vyjměte z chladničky a ještě jednou je obalte v moučné směsi.
  10. Moučnou směs vyhoďte.
  11. Krevety smažte v horkém oleji po dávkách, dokud nejsou neprůhledné, 2 až 3 minuty.
  12. Smažené krevety vyjměte děrovanou lžící do servírovací mísy a potřete je omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang