Nejlepší bramborová kaše s česnekem – recept

Bramborová jídlaBramborové přílohyPřílohy
bramborova-kase-s-cesnekem

Milujete bramborovou kaši a přemýšlíte, čím byste ji mohli ozvláštnit? Připravte si s námi snadno a rychle vynikající česnekovou bramborovou kaši, která bude výborně chutnat nejen k plátku masa nebo domácí plněné sekané.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 240 ml extra panenského olivového oleje
  • 1,5 kg oloupaných a rozčtvrcených brambor
  • Sůl
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • 60 ml smetany nebo creme fraiche
  • 1 hlavička česneku

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte česnek s olejem k varu, pak teplotu ztlumte a vařte odkryté 5 minut nebo dokud česnek lehce nezhnědne. Vypněte plotnu a dejte stranou. Česnek se bude v oleji dále vařit.
  2. Mezitím vložte brambory do velkého hrnce s osolenou vodou, přiveďte je k varu a vařte 15 až 20 minut, dokud nejsou velmi měkké. Děrovanou naběračkou vyjměte brambory z vody a vodu z vaření si ponechte, česnek vyjměte z oleje a olej si ponechte.
  3. Brambory a česnek zpracujte na kaši. K bramborám přidejte vyhrazený olivový olej, 2 lžičky soli, pepř, smetanu a 3/4 šálku vody z vaření a promíchejte dřevěnou lžící. V případě potřeby přidejte další vodu na vaření, dokud nebude kaše krémová, ale stále pevná. Podle chuti dochuťte a podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang