Recept na bramborovou kaši s klobásou a cibulovou omáčkou

Bramborové přílohyHlavní jídlaOmáčkySlané receptyUzeninyVepřové maso
bramborova-kase-s-klobasou-a-cibulovou-omackou

Je to velmi levná, tradiční večeře, která skutečně vyžaduje dobrou klobásu. Vezměte, prosím, na vědomí, že se jedná o velmi řídkou omáčku.

Ingredience

  • 4 kusy vepřové klobásy
  • 900 g oloupaných a na kostičky nakrájených brambor
  • ¼ šálku másla
  • 2 lžíce mléka (nepovinné)
  • 1 lžička suché hořčice v prášku
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla
  • 2 velké cibule, nakrájené nadrobno
  • 6 šálků hovězího vývaru
  • 2 šálky červeného vína

Postup

  1. Předehřejte troubu na 95 °C.
  2. Klobásy opečte na pánvi na středně nízkém ohni, dokud nezhnědnou, asi 5 minut z každé strany; přendejte je do nádoby vhodné do trouby a udržujte je teplé v předehřáté troubě.
  3. Brambory vložte do hrnce na střední teplotu a zalijte vodou; přiveďte k varu a vařte, dokud brambory nezměknou, 10 až 15 minut. Slijte je a nechte je minutu nebo dvě oschnout v páře.
  4. Vmíchejte 1/4 šálku másla, mléko, suchou hořčici, sůl a černý pepř. Rozmačkejte brambory do nadýchané a hladké kaše. Odstavte.
  5. Rozpusťte 1 lžíci másla na pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli; vařte a míchejte, dokud nezprůsvitní a nezačne hnědnout, asi 8 minut. Přilijte hovězí vývar a červené víno; přiveďte k varu a vařte, dokud se objem nezmenší na polovinu, asi 10 minut. Dochuťte solí a černým pepřem.
  6. Klobásy podávejte s bramborovou kaší; navrch nalijte cibulovou omáčku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang