bramborove-klinky

Tyto jednoduché bramborové klínky podávejte se zakysanou smetanou jako svačinu nebo jako přílohu k chilli con carne, hamburgerům či salátům.

Ingredience

  • 3 velké brambory na pečení (asi 1 kg)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Nakrájejte brambory na větší klínky a vařte je ve vodě 7 minut. Sceďte a nechte je 5 minut oschnout v páře.
  2. Klínky rozložte na velký plech nebo na dva menší. Potřete je olejem a 1 lžičkou soli (nejlépe mořské) a rozložte tak, aby se nepřekrývaly.
  3. Pečte 30 minut, v polovině otočte, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang