Bramborové lokše s paštikovo-žampionovou náplní

Bramborová jídla

Bramborové lokše ze špaldové mouky potřené paštikovo-žampionovou náplní jsou zdravou pochoutkou, kterou si můžete rychle a bez problémů udělat při každé příležitosti.

Je jen na vás, jakou náplň se rozhodnete použít do lokší. Pokud máte rádi domácí pokrmy, můžete lokše podávat třeba s domácí zvěřinovou paštikou.

Ingredience

  • 700 g brambor
  • 250 g špaldové mouky
  • 1 lžička soli
  • 50 g másla

Postup

  • Brambory uvaříme, protlačíme (jako na kaši), přidáme mouku, sůl a zpracujeme na tuhé těsto. Z kousků těsta vyválíme placičky a pečeme na horké pánvi z obou stran. Nakonec rozpustíme máslo, kterým lokše potřeme.
  • Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do sklovita. Následně přidáme nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Restujeme ještě cca 2-3 minuty.
  • Upečené lokše potřeme paštikovou pomazánkou, na kterou přidáme opečenou žampionovo-cibulovou směs.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang