brownie-gcc18b5cd8_1920

Nepřekonatelné extra čokoládové brownies, které si naprosto zamilujete už při prvním kousnutí. Brownies nejlépe chutná s čerstvým makovým mlékem.

Při přípravě brownies si můžete do velké míry pohrát s přísadami. Co takhle místo kupované použít báječnou domácí nutellu?

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Pečení: 36 minut
  • Celkem: 46 minut

Ingredience

  • 1/3 šálku nesoleného másla, změklého na pokojovou teplotu
  • 1/2 šálku světlého hnědého cukru
  • 2 velká vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálku Nutelly
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 3/4 šálku čokoládových peciček
  • Mořská sůl

Postup

  1. Předehřejte troubu na 177 °C. Dno a boky čtvercové formy vyložte alobalem nebo pečicím papírem. Nechte na všech stranách přesah, abyste mohli brownies po vychladnutí snadno vyjmout z formy.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo, dokud nebude hladké a krémové, asi 1 minutu. Přidejte hnědý cukr a šlehejte při vysokých otáčkách 1-2 minuty, dokud nevznikne krém.
  3. Při nižších otáčkách mixéru přidejte vejce a vanilkový extrakt. Šlehejte na středně vysoké rychlosti, dokud se nespojí, poté vmíchejte 1 šálek Nutelly a sůl. Míchejte, dokud nebude hmota hladká a nadýchaná.
  4. Při nižších otáčkách mixéru přidejte mouku a míchejte, dokud se nespojí. Pokud používáte čokoládové lupínky, opatrně je vmíchejte.
  5. Těsto nalijte do připravené formy. Nahoru nakapejte po lžičkách zbývající 1/4 hrnku Nutelly a posypte mořskou solí.
  6. Pečte 32-36 minut a během toho zkoušejte špejlí míru propečení.
  7. Po vychladnutí nakrájejte brownies na čtverečky a můžete servírovat.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang