Ingredience

  • 1 balení makarónů
  • 1 kuře pečené na rožni
  • 6 lžic másla
  • 6 lžic hladké mouky
  • 3 šálky mléka
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 2 šálky strouhaného sýra Cheddar
  • 2 hrnky rozdrobeného sýra Monterey Jack
  • ½ šálku pálivé omáčky (například Frank’s Redhot) nebo více podle chuti
  • ½ šálku rozdrobeného sýra gorgonzola

Postup

  • Krok 1 – Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Makaróny vařte ve vroucí vodě za občasného míchání, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 8 minut. Slijte vodu.
  • Krok 2 – Z kuřete z rožně odřízněte křídla a stehna. Křídla a stehna zbavte kůže a kostí; tmavé maso nakrájejte nebo rozdrobte na kousky.
  • Krok 3 – Ve velké holandské troubě na středním ohni rozpusťte máslo. Postupně zašlehávejte mouku, dokud nevznikne hustá hmota. Vařte, dokud nezezlátne, asi 1 minutu. Za stálého šlehání přilévejte mléko, dokud nezhoustne a nezačne bublat, asi 5 minut. Pokračujte ve vaření, dokud není omáčka hladká, asi 1 minutu. Snižte teplotu a omáčku ochuťte černým pepřem.
  • Krok 4 – Do omáčky vmíchejte sýry Cheddar a Monterey Jack, dokud se nerozpustí a nespojí. Vmíchejte pálivou omáčku a upravte ji tak, abyste dosáhli požadovaného stupně pálivosti. Přidejte sýr s modrou plísní, kuřecí maso a makaróny; dobře promíchejte.

Výživové údaje – jedna porce

  • 781 kalorií
  • bílkoviny 47,3 g
  • sacharidy 51,7 g
  • tuky 41,9 g
  • cholesterol 157,1 mg
  • sodík 977,8 mg
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang