Recept na burritos s mletým masem, vejci a salsou verde

Hlavní jídlaMasoOmáčky a dipySlané receptyVepřové maso
burritos-s-mletym-masem-vejci-a-salsou-verde

Sytý pokrm pro všední den je naprosto možný, když si dopředu sestavíte a zamrazíte tyto burritos. Naplňte je klobásou, vejci, bramborami, sýrem a salsou verde.

Ingredience

  • 450 g mletého vepřového masa
  • 2 až 3 střední brambory nakrájené na kostičky (není třeba je loupat)
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 střední žlutá cibule nakrájená na kostičky
  • 225 g jemného nebo ostrého sýra čedar, nastrouhaného
  • 1 lžíce másla
  • 8 velkých vajec
  • Sůl a pepř
  • 1 šálek salsy verde, domácí nebo koupené v obchodě
  • 8 velkých moučných tortill velikosti burrito

Postup

  1. Maso uvařte na velké pánvi na středním ohni. Během vaření ho rozdělte, dokud nebude rovnoměrně propečené. Uvařené vepřové maso přendejte do mísy.
  2. Přidejte brambory na pánev, kde se vařilo vepřové maso, a za pravidelného míchání je vařte 8 až 10 minut, dokud nezměknou a místy nezhnědnou.
  3. Tuk, který zbyl z vepřového masa, by měl stačit na vaření brambor, ale pokud je pánev velmi suchá, přidejte kapku olivového oleje.
  4. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku a cibuli a vařte, dokud zelenina nezměkne, dalších několik minut. Dochuťte solí a pepřem. Pánev odstavte z ohně.
  5. V samostatné nepřilnavé pánvi na mírném ohni přidejte máslo. Vejce rozšlehejte ve střední misce. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte vejce a vařte, dokud nejsou míchaná a ztuhlá, ale ne zcela suchá. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  6. Jakmile náplně mírně vychladnou, rozložte na čistou plochu velkou moučnou tortillu.
  7. Přidejte asi 1/8 vepřového masa, 1/8 bramborové náplně, 1/8 sýra čedar a 1/8 vajec. Množství můžete odhadnout, ale měli byste mít dostatek náplně na osm burritos. Navrch přidejte asi dvě polévkové lžíce salsy verde.
  8. Poté srolujte tortillu do těsného burrita. Burrito ihned srolujte do fólie. Postup opakujte se všemi burritos.
  9. Přendejte burritos zabalené do fólie do velkého uzavíratelného plastového sáčku, který lze zmrazit. Burritos se v mrazáku dobře skladují až tři měsíce.
  10. Vyjměte burrito z fólie a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon 4 až 5 minut, v polovině ohřevu jednou otočte. V té chvíli bude burrito horké a můžete ho jíst tak, jak je.
  11. V případě potřeby podávejte s další salsou verde.
  12. Ohřáté burrito vložte na malou nepřilnavou pánev na střední teplotu a nechte tortillu opékat 2 až 3 minuty z každé strany.
  13. Pokud nesnášíte jakýkoli náznak rozmočení burritos, tímto způsobem tento problém odstraníte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang