CARROT MOUSSE / PEČENÁ MRKVOVÁ PĚNA

Magazín

Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka 😉 img_0047-9884581

Ingredience:

cca 750g mrkve – oloupané a nakrájené

3 vrchovaté lžíce mandlové mouky

3 vejce

1 lžička mleté skořice

1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu

1 lžíce medu – volitelně

kokosový olej na vymazání formy

Postup:

Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si malý pekáč (já použila skleněnou formu o rozměrech 26x17cm) kokosovým olejem. Mrkev dejte napařit zhruba na 20 minut, dokud nebude měkká. Poté ji přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte dojemna. Směs přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu. Podávejte teplé jako přílohu ke slaným jídlům a masům, nebo vychlazené z lednice s vrstvou domácí nutelly jako dezert. 

Dobrou chuť, 

Míša

img_0046-5654192

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang