corn

Tento svěží kukuřičný salát je skvělou přílohu ke grilovanému masu.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 3 minuty
  • Celkem: 13 minut

Ingredience

  • 5 oloupaných kukuřičných klasů
  • 1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 25 g čerstvých bazalkových listů nakrájených na plátky

Postup

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou vařte kukuřici 3 minuty, dokud nezmizí škrob. Slijte ji a ponořte do ledové vody, aby se přestala vařit a barva se ustálila.
  2. Když je kukuřice vychladlá, odřízněte z klasu zrna a seřízněte je těsně u klasu.
  3. Vhoďte zrna do velké mísy s červenou cibulí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Bezprostředně před podáváním vhoďte čerstvou bazalku. Dochuťte a podávejte studené nebo při pokojové teplotě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang