rebarborovy-kolac-2

Tento rebarborový koláč je prostě vynikající. Pokud pěstujete rebarboru na zahradě, počkejte až bude zralá a udělejte skvělé koláče.

Ingredience

  • 1 a ⅓ šálku bílého cukru
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 balení (400 g) dvojitého koláčového těsta, rozmražené
  • 4 šálky nakrájené rebarbory
  • 1 lžíce másla

Recept je na 8 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Umístěte rošt trouby do nejnižší polohy.
  3. Dno a boky 23 cm koláčového talíře vyložte jedním koláčovým těstem.
  4. V míse smíchejte cukr a mouku.
  5. 1/4 cukrové směsi posypte připravený spodní korpus.
  6. Navrch nasypte rebarboru a posypte ji zbývající cukrovou směsí.
  7. Potřete máslem a přiklopte horní krustou.
  8. Koláč pečte v předehřáté troubě 15 minut.
  9. Snižte teplotu na 175 °C a pečte, dokud náplň nevybublá a kůrka není zlatohnědá, 40 až 45 minut.
  10. Podávejte teplý nebo studený.

Buchta s rebarborou potěší a hlavně neurazí. Ke kávě, k čaji nebo jen tak k snídani je nezaměnitelná.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang