Chalupářský bramborový guláš

Hlavní jídla

Ingredience:

  • 1 konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě (400 g)
  • 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě (400 g)
  • 3-4 velké cibule nakrájené na plátky
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • 2-3 stroužky hrubě nasekaného česneku
  • 4 velké oloupané brambory nakrájené na kostky
  • 1 menší květák
  • 5 rajčat nakrájených na kostky
  • 2 zelené papriky nakrájené na nudličky 
  • 4 mrkve nakrájené na kolečka
  • 1 oloupaná a na plátky nakrájená brukev (nebo kedlubna)
  • voda

Postup:

Nejdříve uvaříme doměkka brambory v osolené vodě.

Z konzerv odebereme sádlo a spolu s mrkví a brukví asi 10 minut dusíme pod pokličkou. Poté podlijeme vodou, dodáme papriku a zase asi 5 minut dusíme.

Konečně přidáme rajčata a dusíme ještě asi 5 až 10 minut.

Do druhého hrnce dáme maso z obou konzerv, maso promícháme, přidáme cibuli a krátce osmahneme. Potom maso podlijeme vodou, přidáme pepř, sůl a česnek a zakryté dusíme asi 10 minut.

Nakonec k masu přidáme zeleninovou směs, brambory, květák a lehce promícháme.

Vše dohromady trochu povaříme a podle chuti přidáme sůl.

Chalupářský bramborový guláš podáváme s čerstvým pečivem.

Kategorie:

Hlavní jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang