champorado

Jedná se o vydatný pokrm ze sladké rýže s čokoládou, který se skvěle hodí ke svačině.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Počet porcí: 6 porcí

Ingredience na Champorado

  • 1 šálek lepkavé sladké rýže
  • 2 šálky kokosového mléka
  • ½ šálku kakaového prášku
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 šálek kokosového mléka

Postup na Champorado

  1. V hrnci smíchejte sladkou rýži a kokosové mléko.
  2. Za občasného míchání, aby se rýže nepřichytila ke dnu hrnce, přiveďte na 10 minut k varu.
  3. Do rýže vmíchejte kakaový prášek, cukr a sůl.
  4. Snižte teplotu na minimum, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud rýže nezměkne, asi 10 minut.
  5. Do směsi přidejte kokosové mléko a promíchejte.
  6. Podávejte horké.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang