pexels-pegah-6441836

Bohaté a vláčné brownies korunované lehkou a nadýchanou tvarohovou polevou s čokoládovým přelivem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Celkem: 1 hodina

Ingredience

  • 1 hrnek rozpuštěného nesoleného másla
  • 1-1 a 1/3 hrnku polosladkých čokoládových peciček
  • 3/4 hrnku kakaového prášku
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce kávy (15 ml)
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 15 ml horké vody (1 lžíce)

Na tvarohovou polevu

  • 450 g smetanového sýra, pokojové teploty
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 2 vejce

Postup

  1. Do velké mísy přidejte rozpuštěné máslo a jeden hrnek čokoládových lupínků. V mikrovlnné troubě ohřívejte krátkými dávkami při nízkém výkonu, dokud se většina nerozpustí, a pak je promíchejte dohromady, dokud nebudou hladké.
  2. Okamžitě přisypte kakaový prášek a sůl a pak míchejte, dokud se úplně nezapojí.
  3. Vmíchejte bílý a hnědý cukr, poté přidejte vejce a žloutek, vanilku a kávu a poté mixujte dohladka.
  4. Vsypte mouku a míchejte, dokud se téměř nespojí, pak vmíchejte zbylé čokoládové lupínky.
  5. Do stojanového mixéru vybaveného šlehacím nástavcem přidejte smetanový sýr pokojové teploty a mixujte při střední rychlosti 3-4 minuty.
  6. Snižte rychlost na nízkou a pomalu přidávejte cukr, poté sůl a vanilku.
  7. Přidávejte vejce jedno po druhém a před přidáním dalšího vejce nechte každé vejce vstřebat. Vyškrábejte mísu a ještě jednou promíchejte.
  8. Tvarohovou směs přidejte do základu na brownies a rozetřete ji.
  9. Pomocí špejle přidejte čokoládovo-tvarohovou pomazánku.
  10. Pečte 10 minut při teplotě 180 °C, poté snižte teplotu trouby na 170 °C a pečte dalších 35 minut. Vychutnejte si.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang