Cuketovo-čokoládový chlebík

Snídaně

Doba přípravy: 15 minut

Doba pečení: 40-50 minut

Budete potřebovat:

  • 25 vypeckovaných datlí (ale stačí i méně 15-20)
  • 4 bio vejce
  • 1 střední cuketu – rozřízněte ji a zbavte semínek
  • 3 lžíce ghí – jak si ho vyrobit, naleznete zde (popřípadě můžete použít kokosový olej)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 hrníčku raw kakaového prášku
  • 1/2 hrníčku kokosové mouky – lze jednoduše vyrobit ze sušeného kokosu
  • 1 lžička jedlé sody
  • plátky banánu na ozdobu, popřípadě čokoládové chipsy
img_4255-1523564

Postup:

Předehřejte si troubu na 180°. Vložte do mixéru datle, vajíčka, cuketu, ghí a vanilkový extrakt a mixujte dohladka. Následně přidejte zbylé ingredience a mixujte dokud nedosáhnete hutnějšího těsta.

Takto vzniklé těsto vylijte do pečícím papírem vyložené formy na chleba. Je možné však použít i klasický menší plech a udělat z toho buchtu. Ozdobte plátky banánu nebo čokoládovými chipsy a dejte péct na 40-50 minut. Před servírováním nechte zchladnout.

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang