Křupavé cibulové kroužky – recept

Předkrmy

Ingredience

  • 1 velká cibule, nakrájená na 1cm plátky, kroužky oddělené od sebe
  • olej na smažení
  • 150 g hladké mouky
  • 180 ml perlivé vody
  • Troška kypřícího prášku

Postup

  • Krok 1 – Nakrájejte cibuli na kolečka široká asi 1 cm. Odstraňte slupku a oddělte kroužky.
  • Krok 2 – V těžké pánvi rozehřejte olej na 180 °C – neměl by být plný víc než na třetinu.
  • Krok 3 – Mezitím dejte do mísy mouku, kypřící prášek a perlivou vodu a vydatně okořeňte. Vyšlehejte těsto.
  • Krok 4 – V těstíčku obalte malou dávku cibulových kroužků. Opatrně je spusťte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nebudou křupavé a zlatavé, asi 2 až 3 minuty. Vyjměte je děrovanou lžící a položte na kuchyňskou utěrku, aby se osušily. Postup opakujte se zbývající cibulí a těstem.

Kategorie:

Předkrmy

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang