Recept na čokoládovou pěnu

DezertyDezerty, zákusky a pohárySladká jídla
cokoladova-pena-2

Připravte si s námi tento dekadentní dezert do skleničky, nikdo ani nepozná, že jednou ze surovin je velmi jemné tofu.

Ingredience

  • 250 g balení hedvábného tofu (silken tofu)
  • 85 g kvalitní hořké čokolády, jemně nasekané
  • 25 g neslazeného kakaového prášku
  • 65 ml vody
  • 1 lžíce brandy
  • 100 g plus 1/2 lžičky moučkového cukru
  • 65 ml smetany ke šlehání
  • Strouhaná čokoláda na ozdobu

Postup

  1. V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte tofu dohladka.
  2. Do žáruvzdorné misky dejte nasekanou čokoládu, kakaový prášek, vodu a brandy. Postavte nad hrnec s 2,5 cm lehce vroucí vody. Důkladně míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a nezískají hladkou konzistenci. Odstavte z ohně.
  3. Po částech vmíchejte 100 g cukru, dokud nevznikne hladká hmota. Přidejte čokoládovou směs k tofu a pyré rozmixujte dohladka a dobře promíchejte.
  4. Lžící rozdělte pěnu do servírovacích misek, přikryjte ji a nechte alespoň 1 hodinu odležet v chladničce.
  5. Před servírováním si vyšlehejte, dokud není téměř úplně ušlehaná, přidejte zbývající půl lžičky cukru a šlehání dokončete. Každou porci ozdobte kopečkem šlehačky a posypte čokoládou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang