Čokoládové cupcakes

Dezerty

Také sladkosti mohou být zdravé. Přesvědčí vás o tom chutné čokoládové cupcakes, které si připravíte snadno a rychle.

Ingredience na těsto

  • 170 g hladké mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 25 g kakaa
  • 120 ml oleje
  • 250 ml sojového mléka
  • 2 pl kypřícího prášku

Ingredience na krém

  • 1 tofu bílé / natural
  • 150 g čokolády
  • 1 pl moučkového cukru
  • 1 pl kakaa
  • podle potřeby trochu rostlinného mléka (cca 50ml)

Postup

  • Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a cukr, přidáme olej, vodu a vypracujeme hladké těsto.
  • Rozdělíme ho do košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 170 ° C asi 20 minut (průběžně kontrolujeme).
  • Na krém rozmixujeme tofu s trochou mléka do hladka, ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou postupně zašleháváme do tofu.
  • Nakonec přidáme podle chuti cukr, kakao a pokud se nám zdá krém tak akorát hustý, je hotový. Pokud je příliš tuhý, přidáme mléko, naopak pokud je i po chvíli v lednici tekutý, přidáme čokoládu.
  • Vychladlé cupcakes odzdobíme krémem, necháme ztuhnout a podáváme.

TIP:  Do krému můžete vmíchat ovoce pro osvěžení chuti.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang