Čokoládové řezy se slaným karamelem – recept

Řezy

Tyto sladké řezy představují dokonalé spojení slaného karamelu a hořké čokolády. Je to dobrota, která se rozplývá v ústech, a rychle se stává oblíbenou u rodiny i přátel. Pro dosažení ještě lahodnější chuti lze vrch pokapat karamelovým toppingem.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 50 minut
  • Celková doba přípravy: 70 minut + chladnutí
  • Počet porcí: 24–30 kousků

Ingredience

  • 2 šálky změklého másla
  • 1-1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 šálek cukru
  • 6 lžiček vanilkového extraktu
  • 4 šálky hladké mouky
  • 1 balení karamelu (400 g)
  • 1/3 šálku vysokoprocentní smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
  • 1 balení hořkých čokoládových peciček

Postup

Předehřejte troubu na 165 °C. Máslo, veškerý cukr a vanilku šlehejte 5-7 minut, dokud směs nebude světlá a nadýchaná. Postupně zašlehejte mouku a dobře promíchejte. Na dno vymazané formy o rozměrech asi 33×23 cm natlačte 3 hrnky těsta.

Pečte 20-22 minut, dokud těsto neztuhne. Upečené těsto nechte 10 minut chladnout. Mezitím v malém hrnci na mírném ohni rozpusťte karamel se smetanou. Nalijte na korpus. Posypte solí a poté čokoládou.

Zbylé těsto nakapejte po lžičkách na povrch. Pečte 30-35 minut, dokud výsledek nebude zlatavý. Nechte řezy vychladnout a podávejte.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na 1 řez:

  • 334 kalorií
  • 18 g tuků (11 g nasycených tuků)
  • 37 mg cholesterolu
  • 43 g sacharidů (28 g cukrů, 1 g vlákniny)
  • 3 g bílkovin

Kategorie:

Řezy

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang