Recept na čokoládové rýžové křupky

DezertyDezerty, zákusky a poháryRýžeSnacky
chocolate-rice

Připravte dětskou klasiku v podobě těchto čokoládových rýžových křupek a ozdobte je sladkostmi, ořechy nebo sušeným ovocem, abyste si doma pochutnali na dokonalém pohoštění.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 9

Ingredience

  • 100 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
  • 50 g hořké čokolády, nalámané na kousky
  • 100 g másla
  • 4 lžíce zlatého sirupu
  • 100 g nadýchané rýže
  • 50 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • posypky, mini marshmallows, oříšky, sušené ovoce nebo kousky bílé čokolády

Postup

  1. Čokoládu dejte do žáruvzdorné misky s máslem a zlatým sirupem a opatrně ji po 10 sekundách rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ji rozpusťte nad hrncem s vroucí vodou, přičemž dbejte na to, aby se miska nedotýkala vody.
  2. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota, pak odstavte z ohně a vmíchejte nadýchanou rýži a jemně ji obalujte čokoládou, dokud není celá pokrytá.
  3. Směs rozdělte do devíti papírových košíčků nebo dvanácti dortových košíčků – bude snazší, když je zasunete do formy na muffiny, protože jim to pomůže udržet tvar.
  4. Nechte ztuhnout. Pokud chcete, aby ztuhly rychleji, dejte je na 1 hodinu do lednice.
  5. Pokapejte je trochou rozpuštěné čokolády a ozdobte cukrovinkami, sušeným ovocem nebo ořechy, dokud jsou ještě dostatečně vlhké, abyste je mohli přilepit. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží pět dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang