Čokoládovo-kávový krém

Dezerty

Ty nejlepší dezerty jsou podle mě takové, které se nemusí péct a jsou za 5 minut hotové. Ačkoliv miluji dobré jídlo, opravdu nerada trávím v kuchyni víc času, než je potřeba. Nejraději jsem, když mám jídlo uvařeno do půl hodiny, což se mi ne vždy podaří. A právě proto si vymýšlím alespoň jednoduché a zdravé sladké pochoutky, které mám za chvilku hotové.

Čokoládovo-kávový krém Vás totálně dostane. Za prvé je fakt hodně čokoládový a za druhé je bez lepku, laktózy a cukru a veganský, což splňuje všechny moderní stravovací požadavky.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 100 g kešu ořechů
  • 4 polévkové lžíce stevie
  • 100 g rozpuštěného kakaového másla
  • 6 polévkových lžic kokosového oleje
  • 1 hrnek kakaa o objemu 250 ml
  • 3 polévkové lžíce instantní kávy
  • špetka soli
  • 2 kávové lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Kešu ořechy namočte přes noc do vody, aby změkly.
  2. Druhý den dejte všechny suroviny do robotu či food procesoru a rozmixujte je dohladka.
  3. Ozdobte ovocem, ořechy či domácí granolou.
  4. Můžete ihned podávat.

TIP: Pozor na skladování v lednici. Díky kokosovému oleji a kakaovému máslu čokoládový krém ztuhne, tak jej musíte nechat před podáváním alespoň hodinu na teplém místě povolit.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang