Tomuhle dortu by se dalo přezdívat alergikova smrt, tolik obsahuje arašídů (tedy arašídového másla). A jelikož se stále potýkám s nepřející troubou, mnozí možná poznáte vypůjčený korpus z Harlekýnu, který je relativně troubovzdorný. Tím ovšem podobnost končí.

Na kakaovém korpusu leží silná vrstva čokolády s arašídovým máslem a na něm trůní krém (jak jinak než) z arašídového másla, tvarohu a šlehačky. Není to vůbec nic těžkého a úspěch je zaručen. S tímto koláčem s arašídovým máslem budete mít zaručeně úspěch.

PS: tenhle krém můžete použít také na cupcakes, nebo vlastně na cokoliv – je geniální.

Na těsto

  • 3 žloutky
  • 140 g cukru krupice
  • 4 polévkové lžíce horké vody
  • 40 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • sníh ze 3 bílků

Na čokoládovou vrstvu

  • 300 g mléčné čokolády (ideálně nějaké kvalitnější)
  • 170 g arašídového másla crunchy (čili s kousky arašídů) – cca polovina skleničky
  • 50 g másla

Na krém

  • 170 g arašídového másla – tady můžete buď dodělat zbytek skleničky, nebo použít smooth verzi
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 1 metana ke šlehání (vychlazená)
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 smetafix

TIP: Neexistuje mnoho lidí, kteří by neznali krtkův dort. Připravit si domácí krtkův dort na plech není ani trochu složité a výsledek stojí za to.

Postup

  1. Ušlehejte žloutky s cukrem a horkou vodou.
  2. Zvlášť smíchejte mouku s kakaem a přišlehejte do žloutkové směsi
  3. Ušlehejte sníh z bílků a přimíchejte ho do těsta.
  4. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte trochou mouky.
  5. Nalijte těsto a pečte na 170°C cca 30 minut, ale po 20 minutách je dobré ho sledovat – každá trouba to má trochu jinak. 
  6. Upečený dort vyndejte a nechte vychladnout.
  7. Čokoládu rozpusťte s arašídovým a klasickým máslem ve vodní lázni a nechte vyhladnout.
  8. Poté ji rovnoměrně namažte na korpus.
  9. Arašídové máslo ušlehejte s tvarohem a cukrem.
  10. Zvlášť ušlehejte šlehačku.
  11. Přimíchejte šlehačku do tvarohové směsi, přimíchejte smetafix a zašlehejte.
  12. Krém navsrtvěte na čokoládu.
  13. Ozdobte strouhanou čokoládou a nechte alespoň 30 minut vychladit. 

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang