Čokoládový koláč – brownie z tmavé čokolády

Čokoládové dorty

Brownie je vlastně pečená čokoláda s přidáním vajec a dalších přísad. Tento čokoládový koláč s přidáním vajec, medu, kávy a tofu, je sladká specialita, která si zpříjemní posezení u kávy s rodinou a přáteli.

Ingredience

  • 1 tofu natural
  • 100 g tmavé čokolády
  • 3 PL másla
  • 3 vejce
  • 5 PL medu
  • hrst sekaných ořechů
  • 1 ČL instantní kávy
  • kakao na posypání

Postup

  • Čokoládu nasekáme a rozpustíme v misce nad horkou vodní lázní spolu s máslem.
  • V mixéru rozmixujeme tofu, vejce, med a kávu, směs dáme do mísy, kde ji důkladně smícháme s rozpuštěnou čokoládou a nasekanými ořechy.
  • Těsto vylijeme na menší čtvercovou formu vyloženou papírem na pečení.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 40 minut.
  • Po upečení koláč necháme vychladnout ve formě, před podáváním ho posypeme kakaem a nakrájíme na čtverce.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang