Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci fazolí, jablek a čokolády v koláči, který nejen uspokojí vaše chuťové buňky, ale také vám dodá energii na celý den.
Ingredience
- 400 ml červených fazolí (pokud jsou z konzervy, tak pořádně propláchneme vodou)
- 2 vejce
- ½ hrnku třtinového cukru
- 3 PL kokosového oleje
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 jablka
- 200 g bílého tofu
- 2 lžíce agáve sirupu
- ½ hrnku sojového mléka
- 1 lžíce bramborového škrobu
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce smícháme kakao, prášek do pečiva a špetku soli. V druhé misce utřeme vejce, kokosový olej a cukr. Přidáme fazole a pořádně rozmixujeme na hladkou hmotu. Nakonec smícháme suchou a tekutou směs.
- Na druhý krém rozmixujeme tofu, sojové mléko, agáve a škrob. Takto připraveným krémem nepravidelně polijeme čokoládovou vrstvu a lžičkou uděláme mozaikový vzor.
- Nakonec jablka nakrájíme na menší kousky, které na připravené těsto rovnoměrně rozložíme.
- Ve středně velkém plechu pečeme koláč cca 45 minut při 180 ° C.