Čokoládový koláč s jablky

Koláče a buchty

Vyzkoušejte neobvyklou kombinaci fazolí, jablek a čokolády v koláči, který nejen uspokojí vaše chuťové buňky, ale také vám dodá energii na celý den. 

Ingredience

  • 400 ml červených fazolí (pokud jsou z konzervy, tak pořádně propláchneme vodou)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 3 PL kokosového oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 jablka
  • 200 g bílého tofu
  • 2 lžíce agáve sirupu
  • ½ hrnku sojového mléka
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Postup

  • Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce smícháme kakao, prášek do pečiva a špetku soli. V druhé misce utřeme vejce, kokosový olej a cukr. Přidáme fazole a pořádně rozmixujeme na hladkou hmotu. Nakonec smícháme suchou a tekutou směs.
  • Na druhý krém rozmixujeme tofu, sojové mléko, agáve a škrob. Takto připraveným krémem nepravidelně polijeme čokoládovou vrstvu a lžičkou uděláme mozaikový vzor.
  • Nakonec jablka nakrájíme na menší kousky, které na připravené těsto rovnoměrně rozložíme.
  • Ve středně velkém plechu pečeme koláč cca 45 minut při 180 ° C.

 

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang