Čokoládový koláč s tofu

Koláče a buchty

Tento recept na čokoládový koláč je vynikající volbou pro všechny, kteří rádi pečou zdravěji. Pokud místo rumu použijete šťávu z limetky, určitě si pochutnají i děti.

Kromě použitých ingrediencí, můžete do těsta přidat i různé druhy ořechů, které rozdrtíte na menší kousky.

Ingredience

  • 100 g tofu natural
  • 90 g špaldové mouky
  • 20 g rozpuštěné hořké čokolády
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 20 g másla
  • 1/2 lžičky rumu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 185 stupňů C.
  2. Vhodnou formu vyložíme pečícím papírem.
  3. Mouku a kypřící prášek spolu promícháme, necháme odstát cca 3 minuty.
  4. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme tofu a šleháme, dokud nedosáhneme krémovou konzistenci bez hrudek.
  5. Dále přidáme máslo, čokoládu a rum a nakonec celou směs promícháme se směsí mouky, kakaa a kypřícího prášku.
  6. Směs vylijeme do formy a při teplotě 185 stupňů C pečeme cca 40 minut.
  7. Čokoládový koláč podáváme s ovocem, případně s bílým jogurtem.

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang