Recept na cookies s bílou čokoládou

DezertyDezerty, zákusky a poháryPro dětiSušenky
cookies-s-bilou-cokoladou

Tyto měkké a máslové sušenky s křupavými zlatavými okraji, plné bílých čokoládových lupínků, se velmi snadno připravují a jsou dokonalou sladkou pochoutkou nebo svačinkou.

Ingredience

  • 270 g hladké mouky
  • 3 g jedlé sody
  • 230 g másla pokojové teploty
  • 100 g cukru krystal
  • 200 g světlehnědého cukru
  • 4 g soli
  • 10 ml čistého vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 300 g bílé čokolády

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a plechy vyložte silikonovými podložkami nebo pečícím papírem.
  2. Mouku, sůl a jedlou sodu prošlehejte a dejte stranou.
  3. Smíchejte máslo a krystalový cukr v míse stojanového mixéru vybaveného nástavcem s pádly nebo ve velké míse, pokud používáte elektrický ruční mixér. Šlehejte na nejvyšší stupeň, dokud nebude světlé a nadýchané, pak přidejte hnědý cukr a pokračujte v míchání, dokud se dobře nespojí.
  4. Přidejte vanilkový extrakt, pak postupně vmíchejte vejce a naposledy mísu vyškrábejte.
  5. Přidejte směs mouky a míchejte na nízkém stupni, dokud se téměř nespojí, pak přidejte kousky bílé čokolády. Pokud chcete přidat bílé čokoládové lupínky navrch, pak si hrstku nechte stranou.
  6. Nabírejte porce těsta o velikosti dvou lžic a pokládejte je 3 cm od sebe na vyložené plechy na sušenky. Pečte při 180 °C asi 10 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.
  7. Pokud přidáváte lupínky navrch, pak pečte 8 minut, přidejte lupínky navrch a pokračujte v pečení 2-3 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang