dynove-creme-brulee-2

Připravte si tuto sezónní obměnu tradičního francouzského dezertu. Konzistence je trošku jiná, ale stojí za vyzkoušení stejně jako klasická pečená máslová dýně.

Ingredience

  • 3 žloutky
  • ½ hrnku hnědého cukru
  • 1 hrnek smetany
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • ½ lžičky mletého koření
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
  • ½ šálku bílého cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 165 °C.
  2. Ve velké míse vyšlehejte žloutky a hnědý cukr. Vmíchejte smetanu, dýňové pyré, nové koření, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  3. Dýňovou směs rozdělte do sedmi zapékacích mističek (průměr asi 10 cm) asi 1 cm od horního okraje.
  4. Umístěte mističky do hlubokého plechu a naplňte ho horkou vodou tak, aby sahala do poloviny stěn misek.
  5. Pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou hotové, 30 až 35 minut. Vyjměte misky a uložte je do chladničky, dokud zcela nevychladnou, nejméně 2 hodiny.
  6. Každé créme brulée posypte asi 1 lžící cukru. Cukr rozpusťte pomocí hořáku, dokud nebude křupavý a tmavě hnědý, 1 až 2 minuty. Před podáváním nechte vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang