V předjarním období tělo strádá a klíčky jsou ideální možnost, jak organismus „nakopnout“. Naklíčené fazolky mungo můžete koupit nebo za zlomek ceny vypěstovat – na internetu najdete množství rad, jak na to.

Nejchutnější jsou mladé světlounké klíčky, chutí trochu připomínají mladý hrášek, najdete v nich i trochu škrobu. Dodají vám spoustu vitaminů, enzymů a minerálních látek a jako posypka na pomazánce vypadají něžně.

Na croissanty s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky budete potřebovat:

Máslový croissant – klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • 4 máslové croissanty
  • 200 g jemného tvarohu
  • 40 g změklého másla
  • 1 lžičku plnotučné hořčice
  • sůl podle chuti
  • 2 menší kyselé okurky
  • 1 jemně strouhanou střední mrkev (klasickou červenou nebo jakékoliv jiné barvy)
  • kousek jarní cibulky (nemusí být)
  • klíčky fazolky mungo k podávání

Croissant s tvarohovou pomazánkou a mungo klíčky9

Měkké máslo v míse pečlivě utřete s hořčicí a jemným tvarohem. Osolte, přidejte na malé kostičky nakrájené nebo nastrouhané okapané kyselé okurky a případně jarní cibulku. Vmíchejte jemně strouhanou mrkev.

Podávejte s máslovým croissantem a klíčky fazolky mungo na posypání. Pomazánku doporučuji sníst co nejdřív, jinak ji naředí šťáva z mrkve a není tak dobrá.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang