CUCUMBER SOUP / STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA

Magazín

img_0514-6825714 Horké dny udeřily v plným proudu, tak vám přináším svěží rychlý tip na „easy“ studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání vás. Nakupilo se mi doma z nedělního Cukrfree workshopu pár věnovaných kuřecích vývarů od Konečně vývar (díky, Jani :), tak mě v tomhle dusném počasí napadlo je tepelně neupravovat a prostě přidat jako základ.  Jinak, kurz byl samozřejmě skvělý – Janča (cukrfree.cz) i Hanča (NovéTělo.cz) dodávají kurzu mimo vlastních osobních zkušeností také mimořádné know-how a já jsem ráda, že se o něj takto dělí! I když jsem se já sama v podstatě na tomto prvním uváděcím workshopu na téma „Zbavte se závsilosti na cukru“ až tolik nových věcí nepřinaučila, musím se holkám poklonit, jak všechny ty informace dokázaly jednoduše podat v tak omezeném čase, který měly (pozn. i tak kurz trval 6 hodin). Je to celkem náročná problematika, která se musí správně vysvětlit a holky to zvládly na výbornou! :))) Pozor, pozor! Připravují také další dva kurzy, které budou už více do hloubky a zaměřené na: Nízkosacharidové stravování a Ketogenní stravování, půsty. Tak se hlašte tady, pokud vás život bez cukru také zajímá!  Na kurz jsem holkám připravila na ochutnávku pro nás všechny přítomné kešu krém s lesním ovocem, mátou a limetou a také kapustové chipsy (viz foto). Gabča z P&G foodies připravila zase na kurz skvělé semínkové krekry. U nich na eshopu si dokonce budete moc koupit předpřipravenou směs, tak to kontroluj tady. 

Chipsy i kešu krém (akorát s balsamikovými jahůdkami), dále mandlové řízečky, trhané vepřové maso s citrónovou květákovou rýží, paleo chlebík, můj už tradiční raw čoko dort – budete moci přijít ke mně ochutnat tuto neděli 4.6. od 12:00 na Food Blog Market, kerý se bude konat u „Kavárny co hledá jméno“. Budu se těšit :)) Celý event najdeš zde.

A níže už ten recept na okurkovou 😉

workshop2bcukrfree-1133612

Serving: 2 portions

Prep time: 3 mins

Ingredience:

2 okurky – oloupané, pokrájené

1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)

1 velká hrst baby špenátu

2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru

1/2 stroužku česneku – vylisovaného

1 stonek jarní cibulky – pokrájené

1 avokádo – pokrájené

sůl, pepř – množství podle chuti

2 lžíce řeckého jogurtu nebo créme fraiche

K servírování:

řecký jogurt/créme fraiche

strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)

extra panenský olivový olej

popřípadě bylinky

dsc_0110-2490068
Postup:

Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka. Nalijte do misek, ozdobte další lžící řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem a servírujte 🙂 

Dobrou chuť, Míša

dsc_0103-4517714

© 2021 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang