Cuketové vrstvy v těchto nízkokalorických a bezlepkových lasagních s hovězím masem nahrazují těstoviny, přičemž pokrm zůstává chutný a sytý!

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hod.
  • Celkem: 1 hodina 20 minut
  • Porce: 6

Ingredience

  • 1 ½ velké cukety, podélně nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 kilo mletého hovězího masa
  • 1 ½ šálku nízkosacharidové omáčky marinara
  • 2 lžičky soli, rozdělené
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 balení sýra ricotta
  • 1 vejce
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 2 šálky strouhaného sýru mozzarella, rozděleno
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu

Postup

Krok 1 – Předehřejte troubu na 190 stupňů C. Vymažte zapékací mísu olejem.

Krok 2 – Plátky cukety osušte papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečné vlhkosti.

Krok 3 – V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte mleté hovězí maso a vařte ho 5 až 8 minut, dokud nezhnědne. Přidejte omáčku marinara, 1 lžičku soli, oregano a pepř; vařte 10 minut.

Krok 4 – V míse smíchejte zbývající 1 lžičku soli, sýr ricotta, vejce a muškátový oříšek; dobře promíchejte.

Krok 5 – Do připravené zapékací misky vytvořte 1 vrstvu plátků cukety. Potřete je 1/2 omáčky. Přidejte další vrstvu plátků cukety. Navrch rozetřete směs ricotty. Posypte 1 šálkem sýra mozzarella. Přidejte další vrstvu cuketových plátků; přikryjte je zbývající omáčkou a posypte 1 šálkem sýra mozzarella a parmazánem. Zapékací misku zakryjte alobalem.

Krok 6 – Pečte v předehřáté troubě 30 minut. Odstraňte alobal a pečte, dokud povrch nezezlátne, asi dalších 15 minut.

Výživové údaje na jednu porci:

  • 424 kalorií
  • bílkoviny 30,4 g
  • sacharidy 14,9 g
  • tuk 26,8 g
  • cholesterol 117,4 mg
  • sodík 1426,6 mg
IngredienceRecept

© 2022 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang