Recept na báječné datle s ricottou ve slanině

JednohubkySlané receptySnacky
datle-s-ricottou-ve-slanine

Máte rádi netradiční kombinace chutí? Pak byste si určitě měli připravit tyto vynikající datle s ricottou, obalené v křupavé lahodné slanině.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 500 g slaniny, nejlépe tlusté
  • 25 datlí (asi 350 g)
  • 50 g sýra ricotta
  • párátka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Slaninu podélně rozkrojte na polovinu, abyste získali dvojnásobný počet plátků. Odložíme stranou.
  3. Chcete-li z datlí odstranit pecky, odřízněte špičky na obou koncích datlí a zasuňte do nich plochý konec špejle tak, aby vytlačila pecku z datle. Postup opakujte se zbývajícími datlemi.
  4. Vložte ricottu do spodního rohu pevného plastového sáčku a pevně jej uzavřete. Pomocí nůžek vystřihněte ve špičce jednoho z rohů malý otvor. Nyní použijte sáček jako pipetku a naplňte datle sýrem.
  5. Datle plněné ricottou obalte plátkem slaniny a zajistěte párátkem skrz spodek datle. Všechny připravené datle naaranžujte na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi jednotlivými datlemi nechte alespoň malý prostor, aby dobře zhnědly.
  6. Pečte 15 až 20 minut nebo dokud slanina nezhnědne a není křupavá. Vyjměte z plechu a opatrně odstraňte párátka.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang