Tyto dikobrazí karbanátky jsou velice výborné a pochutná si na nich celá Vaše rodina.

Ingredience

  • 455 g mletého hovězího masa
  • ½ hrnku nevařené bílé rýže
  • ½ šálku vody
  • ⅓ šálku nakrájené cibule
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky celerové soli
  • ⅛ lžička česnekového prášku
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • 1 plechovka (425 g) rajčatové omáčky
  • 1 šálek vody nebo více podle potřeby
  • 2 lžičky worcestrové omáčky

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. V míse smíchejte mleté hovězí maso, rýži, 1/2 šálku vody, cibuli, sůl, celerovou sůl, česnekový prášek a černý pepř.
  2. Ze směsi vyválejte 12 karbanátků.
  3. Rozpalte velkou pánev na středně vysokém ohni.
  4. Do rozpálené pánve vložte masové kuličky a za občasného otáčení je smažte, dokud rovnoměrně nezhnědnou.
  5. Slijte přebytečný tuk a vyhoďte ho.
  6. Do pánve nalijte rajčatovou omáčku, 1 šálek vody a worcesterskou omáčku.
  7. Snižte teplotu na středně nízkou.
  8. Přikryjte a vařte, dokud masové kuličky nejsou uprostřed růžové a rýže nezměkne, asi 45 minut.
  9. Pokud je omáčka příliš suchá, přilijte další vodu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang