Dresink zelená bohyně – recept

Omáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky
joanna-kosinska-i0ivwahhgzm-unsplash

Hledáte způsob, jak využít bylinky v lednici? Připravte si tento recept na dresink zelené bohyně. Je krémový, světlý a plný čerstvé chuti.

Tento snadný dresink zelené bohyně je krémový, světlý a lahodný. Nejčastěji se připravuje z řeckého jogurtu, ale skvěle se hodí i kešu krém.

Ingredience

  • 1 kelímek plnotučného řeckého jogurtu
  • 1 šálek petrželky
  • 1 šálek směsi měkkých listových bylinek (kopr, máta, estragon nebo koriandr)
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce citronové šťávy a ½ lžičky kůry
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky kaparů
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ lžičky mořské soli
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. V kuchyňském robotu smíchejte jogurt, petrželku, směs bylinek, pažitku, citronovou šťávu, kůru, olivový olej, kapary, česnek, sůl a pepř. Pulzujte, dokud se dobře nespojí. Podle chuti dochuťte.
  2. Podávejte jako dip nebo promíchejte se zeleným salátem.
  3. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až 5 dní.

Veganská verze dresinku

  • Místo jogurtu použijte 1 šálek syrových kešu oříšků + ½ šálku vody

Postup:

  1. Všechny ingredience kromě bylinek rozmixujte ve vysokorychlostním mixéru do krémové konzistence. Přidejte bylinky a rozmixujte je.
  2. Pokud je dresink příliš hustý, přimíchejte trochu vody nebo více olivového oleje.
  3. Tato verze nebude fungovat v kuchyňském robotu, protože kešu oříšky nebudou tak krémové jako v mixéru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang