dabelska-vejce-2

Ďábelská vejce jsou lahodnou, jemně pikantní pochoutkou, která doslova okoření každou párty, ale třeba také večeři či brunch.

Příprava

  • Příprava: 50 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience na vejce

  • 6 vajec uvařených natvrdo
  • 240 ml teplé vody
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 konzervovaná červená řepa (použijte pouze šťávu)
  • 240 ml borůvkové šťávy

Ingredience na náplň

  • 60 g majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • 1 špetka černého pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce šťávy z červené řepy
  • 1⁄2 lžičky červené řepy, prášek

Postup

  1. Vejce uvařená natvrdo oloupejte a podélně rozkrojte napůl; žloutky dejte do mísy.
  2. V samostatné misce smíchejte kurkumu a teplou vodu; namočte do ní několik bílků uvařených natvrdo.
  3. Do misky se šťávou z červené řepy ponořte několik bílků uvařených natvrdo.
  4. Do misky s borůvkovou šťávou namočte několik natvrdo uvařených bílků.
  5. Do misky se žloutky uvařenými natvrdo přidejte a smíchejte majonézu a hořčici; poté přidejte černý pepř, sůl; dobře promíchejte.
  6. Žloutkovou směs rovnoměrně rozdělte do 2 misek.
  7. Do první misky přidejte kurkumu a promíchejte. Do druhé misky přidejte šťávu z červené řepy; poté promíchejte a přidejte prášek z červené řepy.
  8. Nově obarvené bílky vyjměte z misek.
  9. Vtlačte nově obarvené žloutky zpět, barvy promíchejte a slaďte podle svých preferencí.
  10. Navrch přidejte nakrájenou červenou papriku, petrželku a šalvěj.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang