Recept na dýňové sušenky s cukrovou polevou

DezertyDezerty, zákusky a poháryPro dětiSušenky

Tyto dýňové sušenky s cukrovou polevou milují jak děti, tak dospělí.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba pečení: 15 minut
  • Dodatečný čas: 30 minut
  • Počet porcí: 36 sušenek

Ingredience

Na sušenky

  • 2 a 1/2 šálku univerzální mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 šálku bílého cukru
  • 1/2 šálku změklého másla
  • 1 šálek konzervovaného dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na polevu

  • 2 šálky moučkového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme dva plechy na sušenky.
  2. Na výrobu sušenek smícháme ve střední míse mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu, muškátový oříšek, hřebíček a sůl.
  3. V míse utřeme cukr a máslo do nadýchané pěny. Přidáme dýni, vejce a vanilku a šleháme, dokud nevznikne krém. Vmícháme směs mouky, dokud se vše nespojí. Na připravené plechy na sušenky nakapeme po lžících těsta a mírně je zploštíme.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut, dokud nejsou středy pevné. V polovině pečení vyměníme rošty. Přeneseme sušenky na drátěnou mřížku, aby vychladly na pokojovou teplotu, asi 30 minut.
  5. Mezitím připravíme polevu. V míse smícháme moučkový cukr, mléko, máslo a vanilku dohladka. Podle potřeby přidáme mléko, abychom dosáhli požadované konzistence.
  6. Vychladlé sušenky pokapeme vidličkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang