Recept na filipínský hovězí steak

Hlavní jídlaHovězí masoMarinádyMasoSlané recepty
filipinsky-hovezi-steak

Tento hovězí steak je velmi snadný recept na přípravu. Křehké hovězí maso se nakrájí na tenké plátky a poté se nejméně hodinu marinuje v citronové šťávě a sójové omáčce.

Ingredience

  • 1,8 kg steaku New York strip nakrájeného na tenké plátky
  • 1 citron, odšťavněný
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička bílého cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Hovězí maso nakrájené na plátky vložte do velké mísy.
  2. V malé misce vyšlehejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř.
  3. Nalijte na hovězí maso a promíchejte.
  4. Vmíchejte kukuřičný škrob.
  5. Přikryjte a nechte v chladničce 1 hodinu až přes noc.
  6. Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.
  7. Hovězí plátky vyjměte z marinády a protřepejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  8. Marinádu vyhoďte.
  9. Hovězí plátky smažte po částech na rozpáleném oleji, dokud nezačnou tuhnout a nebudou uprostřed červenorůžové a šťavnaté, 2 až 4 minuty z každé strany.
  10. Hovězí plátky přendejte na servírovací talíř.
  11. Na malé pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
  12. Na rozpáleném oleji restujte a míchejte cibuli a česnek, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu, 5 až 7 minut.
  13. Lžící přelijte hovězí plátky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang