Recept na nejlepší francouzské toasty z chaly

Sladká jídlaSladké pečivoSmažené moučníkySnídaně
francouzske-toasty-z-chaly

Francouzský toast by měl být nadýchaný a krémový s křupavým povrchem, okořeněný skořicí a vanilkou a sladkým javorovým sirupem – ne nějaký starý kus měkkého chleba smažený na másle. Toto je recept na francouzský toast z chaly připravený s bohatým krémem s vůní vanilky.

Ingredience

  • 1 bochník chleba challa (450 g) nakrájený na silné plátky (10 až 12 plátků)
  • 1 a 1/2 šálku plnotučného mléka, husté smetany nebo kombinace obojího
  • 6 velkých vajec
  • 2 lžíce javorového sirupu a další na podávání
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 až 3 lžíce másla

Postup

  1. Postavte rošt doprostřed trouby a zahřejte ji na 150 °C.
  2. Vložte drátěný rošt do plechu s okrajem. Chléb položte v jedné vrstvě na mřížku. Pečte a v polovině pečení chléb obracejte, dokud nebude na obou stranách suchý na dotek, celkem asi 15 minut. Vyjměte z trouby a nechte 5 minut vychladnout. Mezitím připravte krém.
  3. Mléko nebo smetanu, vejce, javorový sirup, vanilku a skořici dejte do odměrky na tekutiny nebo do středně velké mísy. Šlehejte, dokud se zcela nespojí (nesmí zůstat žádné pruhy vajec). Nalijte do zapékací misky.
  4. Přidejte tolik plátků chaly, kolik se jich vejde do jedné vrstvy. Namáčejte a jednou obraťte, dokud se nerozmočí, ale nerozpadne, 1 až 2 minuty z každé strany. Vraťte na drátěnou mřížku (přebytečné kapky nechte odkapat na plech) a opakujte se zbývajícími plátky chaly.
  5. Rozpusťte 2 lžíce másla na velké nepřilnavé pánvi na středním ohni. Když pěna ustoupí a máslo zasyčí, ale nezhnědne, přidejte 4 namočené plátky chaly. Vařte, dokud spodek není zlatohnědý a křupavý, 3 až 4 minuty. Obraťte je a vařte, dokud nezhnědne i druhá strana, asi další 3 minuty.
  6. Mezi jednotlivými dávkami přidejte na pánev zbývající 1 lžíci másla a při jeho rozpouštění ho otáčejte, aby se nepřipálilo.
  7. Podávejte teplé s větším množstvím javorového sirupu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang