grilled-jalapenos

Nejlepší poppers, které budete mít z grilu. Zbytky sýrové směsi se hodí jako pomazánka na krekry.

Příprava

  • Příprava: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 1 hodina
  • Počet porcí: 16

Ingredience

  • 200 g smetanového sýra
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 a ½ lžičky česnekového prášku
  • 1 a ½ šálku strouhaného sýru Cheddar
  • 16 celých papriček jalapeňos se stopkami
  • 8 plátků slaniny, nakrájených napříč na poloviny

Postup

  1. Předehřejte venkovní gril na střední teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  2. V míse smíchejte smetanový sýr, parmezán, česnekový prášek a sýr Cheddar, dokud se směs důkladně nepromíchá.
  3. Položte papriku jalapeňo na pracovní plochu a z boku papriky podélně nařízněte plátek, čímž odhalíte semínka a bílou blánu. Pomocí rukojeti čajové lžičky vyškrábněte semínka a blánu a ponechte dutou papriku. Postup opakujte i u ostatních paprik.
  4. Každou papriku naplňte sýrovou směsí a poté ji zabalte do poloviny plátku slaniny. Zajistěte párátky.
  5. Grilujte papriky na méně rozpálené části grilu, dokud nejsou papriky horké a šťavnaté a slanina není propečená, 30 až 40 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang