Marinády

Marinády jsou skvělé pro grilování, kdy se do marinády naloží příslušné maso, nejlépe přes noc a tím je pak ještě šťavnatější.

Marinád je mnoho druhů, mohou být pikantní, sladké/medové nebo exotické. Do marinád se dá skvěle nakombinovat olej, koření, víno, pivo, ocet, kečup, hořčice a různé druhy koření nebo bylinek, citronová šťáva nebo česnek.

Do marinád je také možné naložit i sýr na grilování. Především hermelín, který se před tepelnou úpravou dá do marinády, poté do alobalu a ihned na gril.

Další kategorie

Recept – kuře pěti vůní

Ingredience: 1 kuře2 lžíce olejelžíce sójová omáčkazázvorstrouhaný muškátový...

Recept – přírodní vepřový řízek

Ingredience: 500 g vepřového masa z kýty nebo vepřové pečeněsůlšpetka mletého...

Marinované tofu – recept – s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano

Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...

Recept – kuře v těstíčku

Ingredience: 1 kuře10 dkg strouhaného parmazánuhladká mouka3 dl světlého piva2 lžíce...

Recept – kuře Vindaloo

Ingredience: 900 g řízků z kuřecích stehýnek,sůlpepřlžička citronové šťávy2...

turbo kuře

Citrónové turbo kuře – recept

Pečené kuřátko, které se peče trochu rychleji a servíruje snadněji. Říká se mu "za pět...

Kuřecí křidélka

Příprava je nenáročná a rychlá. Ale pokud chcete, aby vám maso padalo téměř samo od...

Skořicové dušené hovězí s pomerančovou gremolatou

Všechny ingredience včetně pomerančové gremolaty společně ladí. I když se zdá, že je...

Trhané vepřové maso – recept – pomalý hrnec

Trhané vepřové je báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na...

Recept – pečené vepřové v alobale

Ingredience: 400 g vepřové kýtysůl1 lžička hořčicešpetka mletého pepřešpetka...

Recept – vepřové kotlety s Dijonskou hořčicí

Ingredience: vepřové kotlety2 vejce1 lžička oreganasůlpepřdijonská hořčice2 čerstvé...

Kuřecí prsa v jogurtové garam masala marinádě s koriandrovou rýží a pečenými rajčátky

Stále se nemůžete zbavit dojmu, že vaříte stále to samé dokola a dochází vám nápady a...

Recept – bůček na studeno

Ingredience: 1 kg libového bůčku1 lžička soli2 paličky česneku1 cibule½ lžičky...

Recept – zdravý knedlík, špenát a maso na česneku

Ingredience na knedlík: 1 pšenično žitná bageta (nebo jiné cereální pečivo)trocha...

Deset deka tresky a dva rohlíky

Existuje-li něco jako „ikonická snídaně,“ pro Bratislavana staršího třiceti pěti let...

Grilovaný filet mořského vlka v pomerančové marinádě se salátem z bulguru

Ingredience na rybu filet mořského vlka 150-200g½ pomerančešťáva z ½...

Pangasius s pomerančovou omáčkou – Recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia1 lžíce olivového oleje5 pomerančů150 g...

Kokosový pangasius se sladkokyselou omáčkou – Recept

Ingredience 800 g filetů z pangasia2 lžíce krystalového cukru1 lžíce vinného...

Treska v krustě

Treska v krustě Ingredience na jednu porci: 1 omytý a osušený filet z tresky 150-200 g2...

mercato-ryba-5382051

Pro děti – Treska v krustě

Ingredience jsou na 1 porci: 1 omytý a osušený filet z tresky - 150-200 g2 lžíce...

Sloppy Joe – americký recept z mletého masa

Ledabylý Pepa – tak by se dal přeložit název populárního amerického receptu z mletého...

Karibské špízy – recept na nejlepší karibské špízy

Lehce exoticky. Tyto špízy mají díky mangu a rumu karibský šmrnc a marinované maso...

Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou

Steak z tuňáka s grilovanou zeleninou Ingredience na steak: steak z tuňáka 120...

Celozrnné špagety s argentinskými krevetami, česnekem a limetkou

Celozrnné špagety s argentinskými krevetami, česnekem a limetkou Ingredience na dvě...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang