Recept na grilovaný hovězí Tri-Tip

GrilováníHlavní jídlaHovězí masoMaso
hovezi-tri-tip

Tento recept na grilovaný tri-tip s kořením chutná gurmánsky, ale ve skutečnosti je velmi snadný na přípravu. Je to ideální večeře pro hosty. Určitě udělá dojem.

Ingredience

  • 1,8 kg hovězí pečeně tri-tip
  • 4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky
  • ⅓ šálku soli
  • ⅓ šálku černého pepře
  • ⅓ šálku česnekové soli

Postup

  1. Ostrým nožem nařízněte do horní části pečeně malé zářezy; do nich vložte plátky česneku.
  2. V malé misce smíchejte sůl, pepř a česnekovou sůl; potřete jimi celý tri-tip a dejte do chladničky na nejméně 1 hodinu nebo až na 1 den. Asi 20 minut před grilováním vyjměte tri-tip z chladničky.
  3. Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  4. Umístěte maso přímo nad plamen, aby se maso opeklo a zachytilo šťávu, asi 5 až 10 minut z každé strany.
  5. Ztlumte gril na střední teplotu a za občasného otáčení grilujte dalších 25 až 30 minut. Teploměr pro okamžité měření teploty vložený do středu by měl ukázat 63 °C pro středně propečené maso.
  6. Před krájením nechte 5 minut stát volně přikryté alobalem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang