Grilovaný marinovaný flank steak – recept

GrilováníHlavní jídlaHovězí masoMarinádyMaso
Grilovany flank steak recept

Pochoutky z grilu patří mezi velmi populární pokrmy. Tento marinovaný flank steak na grilu si stejně, jako vynikající marinádu, připravíte snadno a během chvilky, a určitě si na něm pochutnáte.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Marinování: 2 hodiny
  • Celkem: 2 hodiny 30 minut

Ingredience na marinádu

  • Extra panenský olivový olej (1/3 šálku)
  • Rozdrcený česnek (2 stroužky)
  • Vinný ocet (2 lžíce)
  • Sojová omáčka (1/3 šálku)
  • Med (1/4 šálku)
  • Mletý černý pepř (1/2 lžičky)

Ostatní ingredience

  • Flank steak (1 ks)
  • Sůl
  • Pepř (dle chuti)

Postup

Ve vhodné míse smíchejte všechny ingredience na marinádu. Do mísy vložte steak a otáčejte, aby se ze všech stran pokryl marinádou. Ponechte v chladničce ideálně přes noc.

Rozpalte gril na nejvyšší stupeň. Vyjměte steak z marinády, opatrně setřepejte zbylou marinádu a podle chuti jemně osolte a opepřete. Vložte steak na gril a grilujte z každé strany 1 – 2 minuty. Snižte teplotu a grilujte několik dalších minut.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang