Gyros sekaná

Maso

Připravte si vlastní gyros, který můžete podávat na pita chlebu nebo na rýži basmati se salátem, cibulí, rajčaty, omáčkou tzatziki a sýrem feta.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina a 15 minut
  • Celkem: 1 hodina 35 minut
  • Porce: 8

Ingredience

  • ¼ šálku nakrájené červené cibule
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžíce mletého sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 0,5 kg mletého hovězího masa
  • 0,5 kg mletého jehněčího masa

Postup

Předehřejte troubu na 175 °C.

Červenou cibuli zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nebude jemně mletá. Přidejte česnek a zpracovávejte, dokud se česnek s cibulí dobře nespojí. Do cibulové směsi vmíchejte majoránku, rozmarýn, sůl a černý pepř.

Postupně smíchejte mleté hovězí a jehněčí maso s cibulí a kořením tak, že do směsi střídavě přidáváte malé množství každého masa a mícháte, dokud se obojí dobře nezapracuje. Pevně vytvarujte masovou směs do bochníku a ujistěte se, že v mase nejsou žádné vzduchové kapsy.

Pečte v předehřáté troubě, dokud není střed masa růžový, přibližně 75 minut. Slijte tuk a podávejte na tenké plátky.

Výživové údaje na jednu porci

  • 224 kalorií
  • bílkoviny 21,7 g
  • sacharidy 1,3 g
  • tuk 14g
  • cholesterol 79,8 mg
  • sodík 537,5 mg

Kategorie:

Maso

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang