Hamburger s cizrnou a kukuřicí

Magazín

Hamburger s cizrnou a kukuřicí je určitě zdravější alternativou k běžně nabízenému hamburgeru z hovězího, nebo vepřového masa. 

Tento hamburger je vhodný pro lidi, kteří upřednostňují rostlinnou stravu, i pro lidi s alergií na bílkovinu kravského mléka nebo s intolerancí laktózy.

Příprava: 30 minut

Ingredience

  • 1 ks cizrny v plechovce (cca 400 g)
  • 1 ks kukuřice v plechovce (cca 350 g)
  • 1/2 ČL mleté papriky
  • 1/2 ČL mletého koriandru
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • kůra z 1 citrónu
  • čerstvý koriandr
  • 3 PL špaldové hladké mouky
  • špaldová mouka na obalování
  • sůl
  • olivový olej
  • hlávkový salát
  • 2 ks rajčat
  • kečup
  • 4 ks celozrnných, špaldových housek (tvar “hamburger”)

Postup

  • Do mixéru vložíme cizrnu, kukuřici, sušený koriandr, mletý kmín a papriku, citrónovou kůru, špaldovou mouku a špetku soli.
  • Tuto směs rozmixujeme tak, aby její konzistence nebyla hladká, ale aby se zachovala hrubší konzistence (např. konzistence na jemno nakrájené zeleniny).
  • Z takto vytvořené směsi vytvarujeme cca 4 stejně velké, 2 cm hrubé placky, které obalíme ve špaldové mouce. Poklademe je na talíř a necháme je ztuhnout v lednici asi na 20-30 minut.
  • Takto připravené placky usmažíme na pánvi na rozehřátém olivovém oleji do zlatova.
  • Během smažení si připravíme listy hlávkového salátu a rajčata si nakrájíme na kolečka.
  • Housku si rozřízneme na polovinu a vrstvíme tak, že na spodní část natřeme kečup, na to položíme placku, rajčata a lístky hlávkového salátu a čerstvého koriandru.

Fantazii se meze nekladou, takže si samozřejmě můžete svůj hamburger s cizrnou a kukuřicí ještě dochutit podle své vlastní chuti.

Kategorie:

Magazín

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang